Poranny osobowy na stacji Dorndorf. Większe potoki pasażerskie wynikające z porannego szczytu wymuszają wzmocnienie składu potrójną Bipą. Nad głowami charakterystyczny dla tej stacji obiekt - towarowa kolej linowa (obecnie chyba już nieistniejąca)
Z cyklu:"Jakieś Pro Trajny" i "jakieś inne płatne dodatki"
po Frankfurt/Oder-Berlin-Brandenburg i Rathenow-Berlin-Cottbus przyszła kolej na Cottbus-Frankfurt/Oder co daje przepiękny trójkąt ze st.Guben po drodze.
-uciekł mi z przed nosa...
-za 15 min będzie następny...
na tym Globalu chodzi już Maria.
O połowę wolniejsza by się przydała. Tak mogą się rusza np przy deszczu , bo to wieje. Ale to tylko moje zdanie ;-) A tu conieco z warsztatu PRL-owskiego ;-)
_________________ Американцы на 12! Арм ракет и полным ходом!
Kumpel działający mocno w ekipie miłośników tego zacnego autka właśnie mi tu pisze, niech zacytuję:
"jak reklamują "neue For.." to bedzie 74 rok
była do tego nawet tv reklama http://www.youtube.com/watch?v=ANyWEXLo6u8
w 74 wszedł a w 78 był lifting na okrągłe światła"
A tu coś rodem z książek Pokropińskiego ;-)
Stacja Radziszew Miasto, leżąca przy linii Radziszew-Zieleniew swoje znaczenie utraciła jeszcze w latach 80 tych.Wraz z budową asfaltowej nawierzchni drogi na stację węzłową w Radziszewie,linia ta przestała mieć znaczenie dla przewozów pasażerskich, stając się drugorzędną, fakt że długą,ale jednak bocznicą, służącą tylko okolicznym PGR-om do transportu opału oraz wywozu płodów rolnych.
Układ torowy stacji Radziszew Miasto rozebrano w 1987 roku, pozostawiając tylko tor zasadniczy, budynek natomiast został sprzedany i przeznaczony na cele mieszkalne.
---
Radziszew Miasto, 7 VII 1990, schyłek PKP na Bukowieckiej KD - Lxd2-337 z cotygodniowym pociągiem do PGR Zieleniew
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum