Jakie problemy fruzio ? Większość zadań zawiera dość dokładny opis co i skąd pobrać. Fakt, że jest tego sporo ale i zadania rozbudowane i same składy zawierają sporo różnorodnego taboru. Stąd też bierze się urok jazdy po tej trasie. Nie wyobrażam sobie, żeby zadanie zawierało przejazd jednym składem z A do B po jak najprostszej drodze, bez mijanek, zatrzymań pod semaforem, manewrów itp. Dotyczy to większości czeskich tras i zadań, dlatego wolę pośmigać tam niż po właściwie co mam wymienić ? Jedyne pełno wartościowe trasy jakie znam to PMK (brak zadań na miarę czeskich), 202_80 (jak poprzednio) i BKD (no tu full wypas brood-ka nam zapewnił) ł. Próbuję skontaktować się na chwilę obecną z Simrudim, być może uda się zdobyć Westbahn. Ostatnia trasa OBB wyszła dobre 3 lata temu, więc otoczenie pozostawia wiele do życzenia. Tam też jest fachowiec od zadań, do samej Westbahn stworzył już około 15 zadań, do tego dochodzą zadania dla PTS i PTK, PT17 to jednak za krótki odcinek po stronie austriackiej, no i jest okazja pośmigać Taurusami we wszystkich 3 wersjach.
Może złego sformułowania użyłem. Tylko mając 20 GB taboru w trainsecie i pełno obowiązków na głowie, a będąc niepoprawnym maniakiem Msts-a chciałbym sobie w wolnej chwili pojeździć w Pepickich klimatach a nie szukać pomimo zamieszczonego Readme brakującego taboru /zaznaczam że podmiana taboru to pikuś, Pan Pikuś / Tylko ja lubię tak jak autor sobie w zadaniu tabor dobrał. Wchodzą też względy rodzinne bo Kobieta patrzy na mnie było nie było ponadcztedziestoletniego chłopa jak na wariata. Grać pozwala, ale jak już powie / to ty bez jakiegoś wagoniku, lokomotywy nie możesz się pobawić? / Idiota... Warto by jakąś rozprawkę socjologczną napisać pt. Wpływ MSTS na rozkład pożycia w rodzinie
Znowu użyłeś złego sformułowania.Układ pożycia w rodzinie a nie rozkład.Kup jej kolejkę H0 i rozłóż wokól stołu.Jak załapie bakcyla to będzie latać szukać odpowiedniej cysterny a jak nie załapie to wtedy będzie rozkład. Prawdziwi faceci bawią się kolejkami i koniec tematu.
No nie do końca zgodziłbym się z przedmówcą. W moim przypadku gdy zajmę się jakimś większym zadaniem na Tracie lub BP a nie daj Boże odpalę BKD dochodzi do wyraźnych przykładów ROZKŁADU pożycia małżeńskiego tj Ciche dni, awantury że zamiast coś zrobić w domu to pociągi, odzywki w stylu "zrób sobie sam obiad, kolację, śniadanie" kolejność właściwa w weekendy
Prawdziwi faceci bawią się kolejkami i koniec tematu.
Święte słowa Keram. Pamiętam jak swoją pierwszy raz zaprowadziłem do sklepu z kolejkami. Zamiast patrzeć na te tańsze to odrazu musiała dojrzeć parowóz w pięknym drewnianym pudełku za jedyne 2.499,00 PLN i jedyne słowa jakie wtedy usłyszałem to były "Ciebie chyba poje....".
Fruzio, 20GB taboru i jeszcze ci coś brakuje ? Chociaż nie powiem, też zdarzają mi się braki taborowe, najgorzej jak ktoś użyje coś, co było w sieci przez "chwilę", tu zaczynają się problemy faktycznie. Najgorsze w tym wszystkim jest jednak zmiana nazw folderów przez tych co te zadania tworzą, nie raz zdażyło się mi, że szukałem czegoś co dawno w moim Trainsecie siedziało, tylko nazywało się np. cdc_242 zamiast cd_242. Widzę jednak też duży plus tych rozbudowanych zadań, mam coraz bardziej ujednolicony MSTS, po Train Store pierwszą rzeczą jaką robię to odpalenie CB w celu sprawdzenia brakujących dźwięków i kabin.
Ze swojej strony moge tylko zaproponować żebyś podesłał jakieś zdjęcie małżonki (najlepiej całej postaci) i się ją przeprosinowo w trasie umieści, gdzieś na peronie może czekać na przykład.. ;-) Co ja poradzę?... I tak mamy mniej uciążliwe hobby, niż kolej w H0
Nie wiem czy kiedyś już tego nie podsyłałem:
"10 powodów dla których MSTS jest lepszy niż modelarstwo kolejowe:
10.W razie wykolejenia resetujesz MSTS, nie musisz słuchać głuchego odgłosu lokomotywy za 700$ spadającej na podłogę
9. Marias Pass bez problemu mieści się w komputerze, w Twojej piwnicy nie zmieści się na pewno.( przyp.mój: kiedyś to policzyłem, Marias Pass w skali H0 miałaby ok.2,5km długości.)
8. Jeśli trasa liczy 34 mile długości, to oznacza godzinę jazdy na wprost ,a nie 68 okrążeń..
7.MSTS-owcy rozdają modele za darmo, równocześnie zostawiając je sobie. Dzięki, chłopaki!
6. Twój komputer gdy akurat nie prowadzisz pociągu, może służyć do tysiąca innych rzeczy, a zbiera kurz tak samo jak makieta.
5. Zainstalowanie MSTS-a trwa 5 minut, makiety- 5 lat
4.Nową lokomotywę czy wagon możesz kupić bez wstawania od komputera, a jeśli ci się nie podoba, to i tak najczęściej była za darmo.
3.Przeprowadzka MSTS-a do nowego domu to jedna prosta podróż.
2. Tor jest zawsze wystarczająco czysty, nigdy nie leży na nim nic o co pociąg mógłby się wykoleić.
1. I powód numer 1: MSTS kosztuje 50$, o 9950$ mniej niż makieta.
A co do błędów kwiatków, to na BKD miałem kiedyś samochód z błędem w 3d, który nie był ustawiony nigdzie w trasie na stałe i "send-don't send" pojawiał się losowo tylko wtedy gdy ten wyskoczył z carspawnera. Dojście do tego "co wywala" zajęło mi chyba z tydzień...
Ja mam takie techniczne pytanie: czy zna ktoś z was opis czeskich sygnałów na semaforach oraz znaków przy torach? Nie sądzę by istniało po polsku, a na czeskich stronach coś znalazłem, lecz nie satysfakcjonuje mnie to (czyli bałbym się jechać bez Track Monitora)
Ja mam takie techniczne pytanie: czy zna ktoś z was opis czeskich sygnałów na semaforach oraz znaków przy torach? Nie sądzę by istniało po polsku, a na czeskich stronach coś znalazłem, lecz nie satysfakcjonuje mnie to (czyli bałbym się jechać bez Track Monitora)
Dzien dobry,
instrukcja signalizacji SŽDC/ČD D1 jest k dispozicji tutaj ...
Do tych, którzy ściągneli: Jest już zrobiona sceneria między Breclavem a Wiedniem?
Nie. Tym razem Martin skupił się na Pradze i okolicach.
Jest zrobiona Praga, ale nie do końca, wyjazd z Hlavni w kierunku płn. przez tunel pod Vitkovem jest jeszcze niemożliwy, ale mozna jechać drogą okrężną przez Vrsovice i Malesice - otoczenie jest super, niestety pod względem otoczenia trasy "BP" Zbynka Semory leży i kwiczy... 321 tu wygrywa.
W każdym razie Praha Hl.N. jak najbardziej jest skończone.
Pierwszy dostrzeżony przeze mnie bug to lewitujące samochody nad linią kolejową gdzieś mniej więcej w okolicach Vysocan. pewnie tam jakiś wiadukt byc powinien....
_________________ "Ja nienawidzę siebie kiedy tchórzę
Gdy wytłumaczeń dla łajdactw szukam swych
Kiedy uśmiecham się do tych, którym służę
Choć z całej duszy nienawidzę ich."
Proponuję zrobić save przed tym wiaduktem i wgrać jeszcze raz. Poprostu komp panu siadł, już nie przerabiał wszystkich obiektów.
Jakiemu panu komp siadł? Ja tu panów nie widzę
E bez przesady. Mój sprzęt jeszzce potrafi uciągnąc nawet takie giganty jak T321 (Core Duo 2,6, 2 GB RAM, GF8800 etc.)
Inny bug - zrobiłem sobie zadanko R406 "Chopin" - i na stacji w Hodoninie wywala mi z błędem "pocztowym". Myślę, że tu jeszzce jest trochę do dopracowania. Ewentualnie samo zadanie spieprzone gdzieś, jeszcze sprawdzę.
Nie będę się spierał, ale przy podobnych parametrach kompa mam to samo. Proponuję robić często save, bo trasa na wielu zadaniach wywala bez błędu do windy.
Nie będę się spierał, ale przy podobnych parametrach kompa mam to samo. Proponuję robić często save, bo trasa na wielu zadaniach wywala bez błędu do windy.
Zauważyłem to od jakiegos czasu... im większy numer aktualki - tym większa niestabilność. Chyba zostanę prze starej BP Trat. Tam przynajmniej tak nie wywala.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum